Huolto-ohjeet

Huolto-ohjeet sadevesijärjestelmille ja kattoturvatuotteille

Kun huolto sadevesijärjestelmiin ja kattoturvatuotteisiin on oikein tehty, säilyvät ne hyväkuntoisina pitempään. Myymme ja asennamme Etelä-Pohjanmaalla Piristeel Oy:n tuotteet, mutta myös Kouruset Oy:n valmistamia Vesiset-merkkisiä tuotteita. Toimimme myös PP-tuotteen jälleenmyyjänä. Kun tarvitset vesikourut määrämittaisina saumattomina niin käytössämme on 125 mm kanttinen, 125 mm puolipyöreä sekä 150 mm puolipyöreä kourukone, jolla voidaan tehdä myös 125 mm syvää vesikourua.

 

Sadevesijärjestelmän hoito

Muista säännöllinen puhdistus: näin vesikourut toimivat pidempään moitteettomasti. Älä tee puhdistusta terävillä esineillä, sillä ne voivat rikkoa pinnoitteen. Ole varovainen liitos- tai kulmasaumoissa, ettei tiivistys vaurioidu. Talvisin muista huolehtia, ettei syöksytorven alapää jäädy kiinni maahan tai sadevesikaivoon, se voi halkaista torven.

Kattoturvatuotteiden hoito

Käy vuosittain läpi ruuvien ja pulttien kireys sekä tiivisteiden ehjyys. Älä anna katon lumikuorman kasvaa, vaan huolehdi lumenpudotuksesta. Kattotikkaita ei ole mitoitettu pitämään koko talon lumikuormaa. Lumi täytyy katkaista kattotikkaan molemmilta puolilta, ettei lumimassa vedä tikkaita alas.

 

Muista huolehtia katostasi – lumen aiheuttamat vahingot eivät kuulu takuuseen

Asennustakuu ei kata liiallisen lumikuorman aiheuttamaa vahinkoa. Muistathan siis huolehtia lumen pudotuksista, ettei lumen liiallinen kuorma tai liikkeet vahingoita kattoturvatuotteita tai sadevesijärjestelmiä. Välipohjasta vuotava lämpöhävikki ja sen sulattama lumi, joka johtaa yhtenäiseen jääpeitteisiin kouruihin ja kattoihin, ei myöskään kuulu asennustakuuseen. Yhtenäinen jääpeite on katkaistava, ettei katolta lähtevä jäämassa pudota mukanaan vesikouruja.

3 vuoden takuu asennuksillemme

 

Hoidamme asennukset aina oikeaoppisesti. Jotta asiakkaamme voivat luottaa ammattitaitoomme, tarjoamme 3 vuoden asennustakuun työllemme. Takuuaika alkaa laskunpäiväyksestä ja koskee kaikkia virheellisestä asennuksesta johtuvia ongelmia. Jos huomaat asennuksessa virheitä, ilmoitathan ne heti meille.